Fotovakschool

Workshop High Key in de natuur door Loulou Beavers

 

Wanneer? Vrijdag 6 april 2018 - 10:00 – 16:00 uur.

Waar? Ochtend Kootwijkerzand en in de middag bij een boer in Putten.

Extra informatie over de verzamelplaats:

Parkeerplaats - Kootwijkerzand - Houtvester van het Hoffweg
3775 Kootwijk
GPS Coördinaten: 52.172989, 5.744924

Sommige navigatiesystemen geven de verkeerde afslag aan naar de Houtvester van het Hoffweg. Er zijn 2 afslagen van de Houtvester van het Hoffweg. Houdt daarom het volgende aan:

Kom je vanuit Kootwijk, neem dan de tweede afslag naar de Houtvester van het Hoffweg
Kom je vanaf de andere kant (vanaf de N310, dus je bent niet door Kootwijk heen gekomen), neem dan de eerste afslag naar de Houtvester van het Hoffweg

Sla voor alle zekerheid het telefoonnummer van Loulou in je telefoon op zodat je haar kunt bellen als je het niet kunt vinden. Haar nummer is: 06-1053 1815

Let op: kijk hier om de precieze plek te vinden waar je moet zijn: http://bit.ly/2gjwrvv  de deelnemers moeten de afslag aan de Heetweg nemen naar parkeren Kootwijkerzand 

 

Voor wie? Maximaal 12 leden Fotolumni

Aanmelden? Aan- en eventueel later afmelden doe je via deze link: AAN/AFMELDLINK

Informatie:

Een dag vol inspiratie over de kunst van het kijken en over kunstzinnige natuurfotografie!

De afgelopen jaren heeft natuurfotografie een enorme ontwikkeling door gemaakt. Naast het vastleggen van de objectieve werkelijk en documentaire fotografie wordt natuurfotografie ook steeds kunstzinniger. 
Deze dag staat in het teken van “de kunst van het kijken” en over kunstzinnige natuurfotografie..

High Key fotografie wordt binnen natuurfotografie, net als andere creatieve technieken, steeds populairder. Foto’s maken die als een pentekening of aquarel zijn, zijn het resultaat van bewust overbelichten. Hoe deze techniek te gebruiken en welke onderwerpen zich daarvoor lenen is waar de workshop over gaat. 

Deze praktijkdag vindt op twee locaties plaats. “s Ochtends zijn we op het Kootwijkerzand. De zandverstuiving met de vliegdennen en vele details zijn prima geschikt voor deze techniek.
“s Middags gaan we naar een boer in Putten. Daar staan een aantal IJslandse paarden die ook qua tint en gedrag geweldig zijn om mee te werken.

Benodigd materiaal:
- Spiegelreflex of systeem camera
- Groothoek en/of telelens ( 200 mm)

 

Locaties:

We verzamelen om 10:00 uur op de parkeerplaats Kootwijkerzand: Houtvester van ’t Hoffweg, Kootwijk. (bereikbaar via de Heetweg).

In de ochtend uren gaan we het Kootwijkerzand op.
Na de lunch  vertrekken we naar de volgende locatie in Putten. 

Daar treffen we dan o.a. IJslandse paarden aan. Omdat we niet alle auto’s op het erf bij de boer kwijt kunnen, gaan we carpoolen.
Het adres hiervoor is: Carpool Voorthuizen A28, Zeumerseweg, 3781 Voorthuizen. Vanaf daar is het ongeveer 5 minuten rijden naar de boer in putten.

 

Benodigdheden:

  • Spiegelreflex of systeem camera
  • Groothoek en/of telelens ( 200 mm)

 

Bijzonderheden:

  • Zelf koffie / thee zelf meenemen en drinken voor de middag.
  • Lunch zelf meenemen.