Fotovakschool

Workshop Citylights Rotterdam door Bas Meelker

 

Wanneer?          Vrijdag 5 oktober 2018 van 16.00 - 20.00 uur

                            Vrijdag 12 oktober 2018 van 16.00 - 20.00 uur

Waar?                 Rotterdam. 

We verzamelen om 16:00 uur voor Hotel New York, Koninginnenhoofd 1, 3072 AD Rotterdam.
Hotel New York is goed bereikbaar via de gebruikelijke uitvalswegen en is gelegen op de Wilhelminapier op de Kop van Zuid, vlak naast de Erasmusbrug. Mocht je met de auto komen, dan heb je een aantal parkeergarages in de omgeving. Ook uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer.
Adres Hotel New York: Koninginnenhoofd 1, Rotterdam

 

Voor wie?            Maximaal 10 leden Fotolumni
Catering?            Koffie en thee bij aanvang, verder zelf eten en drinken meenemen.
Opgeven?           Uitsluitend via de link, die zowel dient voor opgeven als voor eventueel later afzeggen:

                             AAN/AFMELDLINK voor 5 oktober

                             AAN/AFMELDLINK voor 12 oktober

Materiaal?           We raden je aan om naast je eigen camera, lenzen mee te nemen. We zullen vooral met groothoeklenzen gaan werken, dus telelenzen zijn niet nodig voor deze workshop. Aangezien we te voet verschillende locaties zullen bezoeken, is het verstandig zo licht mogelijk op pad te gaan. Natuurlijk is het belangrijk dat je je camera, lenzen en volle batterijen meeneemt, maar een aantal zaken willen we even apart benoemen:

  • Camera met groothoeklens
  • Statief   

Indien in het bezit ook:

  • Grijs en grijsverloop Filters
  • Draadontspanner of afstandsbediening

Kledingadvies:   Draag kleding afgestemd op de weersomstandigheden.

Eten en drinken: neem voldoende eten en drinken mee.

 

Bij landschapsfotografie denken we vaak aan natuurlijke landschappen, maar daarmee laten we een groot deel van onze ‘landschappelijke’ omgeving links liggen. Ook stedelijke landschappen kunnen voor een landschapsfotograaf inspirerend en uitdagend zijn.

In deze workshop gaan we de skyline van Rotterdam fotograferen. We gaan op zoek naar dat delicate moment waarbij het laatste licht van de schemering en de verlichte stad de mooiste balans geeft. Je leert om op dit soort momenten het beste uit je fotografie te halen. Fotograferen tijdens de schemering in combinatie met kunstmatig licht geeft een heel eigen
dynamiek en heeft weer een andere benadering nodig dan ‘klassieke’ landschappen. Maar ook het zoeken naar de juiste compositie in een ‘urban jungle’, gebruik van je materiaal en je eigen creativiteit komt uitgebreid aan de orde.

 

Programma:
Na een korte kennismaking met een kop koffie/thee gaan we aan de slag met verschillende onderwerpen zoals belichting, compositie, locatiekeuze. Het begin van de workshop staat vooral in het teken van uitleg en theorie. Vanaf het moment dat de zon ondergaat zullen we alles in de praktijk gaan brengen. Tijdens de workshop zal ik je ruimschoots voorzien van informatie, tips en suggesties om betere cityscapes te maken. We gaan op pad met een kleine groep van maximaal 10 personen, dus een individuele begeleiding is gegarandeerd. De workshop is rond 20:00 uur afgelopen.

 

Weersomstandigheden:
Het is natuurlijk de bedoeling dat we allemaal met mooie opnames terug naar huis gaan. En daarvoor hebben we de juiste omstandigheden nodig. Een landschapsfotograaf laat zijn/haar ritme bepalen door het weer en dat doen wij dus ook. Deze workshop is bedoeld voor de gevorderde fotograaf. Oefenen in mindere omstandigheden hoort daar dan ook niet bij! Dit betekent dat - in geval de weersvoorspelling slecht is - de workshop naar een alternatieve datum verplaatst zal worden.
Je krijgt twee dagen voor aanvang van de workshop per e-mail bericht of de workshop definitief door gaat of dat deze wordt verplaatst.

 

Word nu lid van Fotolumni

De officiele alumnivereniging van Stichting de Nederlandse Fotovakschool


Lees hier meer over de voorwaarden.

 

inschrijven  

Kijk wat er allemaal aan workshops  
op het programma staat de komende tijd:

KLIK HIER