Fotovakschool

Workshop Beeldanalyse: theorie en toepassing door Henny Drijfhout

 

Wanneer?         Deel 1; zaterdag 22 september 9.30-12.30 uur

                          Deel 2; zaterdag 6 oktober 9.30-12.30 uur

Waar?               Fotovakschool Apeldoorn

Voor wie?         Max. 10 leden Fotolumni

Kosten?           Geen, behalve bij te late afzegging of niet komen opdagen (25 euro)

Catering?         Zelf lunch meenemen, koffie en thee aanwezig.

Materiaal?        Bij deze workshop sturen de deelnemers vooraf eigen foto’s in, communicatie verloopt in aanloop naar de workshop via de docent.

Opgeven?        Via deze aanmeldlink, die je ook later moet gebruiken als afmeldlink

                          AAN/AFMELDLINK voor 22 september

 

Meer informatie:

Programma:
Het analyseren van een foto is een avontuur. Iedereen die naar een foto kijkt ziet daar iets in, vindt daar iets van.

 

De workshop ‘Beeldanalyse’ reikt een stappenplan aan waarmee je verder de diepte in kunt. Alle aspecten die de foto maken tot wat hij is komen daarbij aan bod. Behalve dat het gewoon leuk is, kun je beeldanalyse ook gebruiken voor het samenstellen van een serie, het praten met anderen over beeld, maar ook bij het bespreken en beoordelen van werk van anderen of bij het jureren van een wedstrijd.

 

Daarnaast kan het je helpen om beter te fotograferen. Als je weet welke beeldende middelen er allemaal mogelijk zijn kan je nog eens kritisch naar je eigen werk kijken. Zijn er dingen die je wel heel erg vaak doet? Zijn er beeldende middelen die je laat liggen?

 

De workshop ‘Beeldanalyse’ bestaat uit twee dagdelen.

In het eerste dagdeel wordt theorie uitgelegd aan de hand van voorbeeldfoto’s. Ook worden er foto’s die cursisten vooraf ingezonden hebben, besproken.

 

In het tweede dagdeel proberen we de nog wat passieve kennis actief te maken. Voorafgaand krijgen cursisten foto’s van elkaar toegestuurd, waarvan ze een bespreking voorbereiden. De bespreking wordt in de bijeenkomst gepresenteerd. Waar nodig gaan we dan verder de diepte in, of vullen we aan met theorie.