Fotovakschool

Fotolumni fotografie evenement in de FVS Rotterdam op zaterdag 6 juli
 
Wanneer?
Zetardag 6 juli van 09:00 - 17:30
Waar?
FVS Rotterdam

Wilhelminakade 320
3072 AR Rotterdam
Voor wie?
60 personen
Kosten?
Geen, echter bij te late afzegging of niet komen opdagen (25 euro)
Catering?
Koffie/thee/frisdrank/lunch is inbegrepen
Materiaal?
Eigen camera, objectieven en evt. statief meenemen
Meenemen laptops nodig?
Nee
Opgeven?
Inschrijven vanaf 15 mei
Aanmelden via deze aanmeldlink, die je ook later moet gebruiken als afmeldlink:

AAN/AFMELDLINK voor Fotolumni dag
 
Programma:

In de nieuwe vestiging van de Fotovakschool Rotterdam organiseert Fotolumni op zaterdag 6 juli van 09:00 – 17:30 een uniek fotografie-evenement. Het thema is dit jaar: Foto’s maken en foto’s kijken.


Op één dag worden vier totaal verschillende workshops aangeboden, uitgevoerd door bekende fotografie experts. De vier workshops worden in de ochtend en de middag verzorgd, zodat iedere deelnemer twee van de vier workshops kan volgen. In de bijlage zie je welke workshops dat zijn. Tijdens de lunchpauze is er een rondleiding in het Nederlands Fotomuseum aan de tentoonstelling Lust for Life van Ed van der Elsken.

De dag is all-inclusive en iedereen kan zelf fotograferen tijdens de workshops. Het benodigde studiomateriaal is aanwezig. Je hoeft alleen je camera, objectieven en evt. statief mee te nemen. Koffie/thee/frisdrank/lunch wordt verzorgd.
De locatie is Fotovakschool, Wilhelminakade 320, 3072 AR Rotterdam.


Het programma van de dag is als volgt:

 

  • 09:00 – 09.15 Ontvangst met koffie/thee
  • 09.15 – 09.30 Opening door voorzitter
  • 09:30 – 12:00 Eerste serie van 4 gelijktijdige, fysiek gescheiden workshops
  • 12:00 – 14:00 Lunch en rondleiding voor alle deelnemers
  • 14:00 – 16:30 Tweede serie van 4 gelijktijdige, fysiek gescheiden workshops


Inschrijving voor het evenement kan op de gebruikelijke wijze met de aanmeldmodule op de Fotolumni website (http://www.fotolumni.nl/activiteiten/agenda). De eerste 60 leden die zich succesvol hebben aangemeld m.b.v. de aanmeldmodule, ontvangen na enige tijd van ons een email met het verzoek om hun voorkeur kenbaar te maken voor de workshops die ze zouden willen volgen. Iedere deelnemer wordt gevraagd naar zijn/haar eerste, tweede en derde keus. Met de geuite voorkeuren proberen we zoveel mogelijk rekening te houden. Indien er voor een workshop meer belangstelling is dan de 2 x 15 beschikbare plaatsen, wordt er geloot.

 

Aanmeldingen voor het evenement zullen worden gehonoreerd op volgorde van binnenkomst.


We gaan er weer een mooie dag van maken!!Toelichting workshops:

Workshop Architectuur – Eugene Daams
Het is niet zo gek dat architectuurliefhebbers van heinde en verre komen om Rotterdam te bewonderen. De wederopbouw en het lef waarmee opdrachten aan grote architecten werden en worden verstrekt maakt de workshop razend interessant. En de kop van Zuid is daarvan een goed voorbeeld. Eugene Daams - Professional Photographer & Visual Story Teller en aangesloten bij The Dutch Image Factory gelooft in de kracht van beeldcommunicatie. Tijdens deze workshop neemt hij ons in de wereld van de Rotterdamse architectuur. Natuurlijk ga je na een aantal tips van Eugene zelf op pad om met je camera ook van die prachtige foto’s te maken.
www.dutchimagefactory.com

Hoe creëer ik een verhalend beeld – Peter Kemp
We kennen Peter en zijn assistent van het evenement vorig jaar in Studio X34. Toen waren het prachtige beelden van Peter en zijn team, nu gaan we na een korte inleiding over fotografie zelf aan het werk.
Peter laat zien hoe hij te werk gaat, hoe hij stap voor stap het licht neerzet, en hoe hij samenwerkt met zijn team en het model. Ook laat hij dit zien via fotoprojectie op zijn laptop. Tenslotte krijgt iedereen de gelegenheid zelf een foto te maken.
www.peterkemp.nl

Creatieve workshop Smartphone Fotografie - Else Kramer
Hoe kun je binnen de beperkingen van de smartphone toch geweldige en creatieve foto’s maken? Tijdens deze workshop leert de 1esmartphone fotografie docent van Nederland, Else Kramer, je hoeveel er mogelijk is met de camera die je altijd bij je hebt. We gaan o.a. spelen met bewegingsonscherpte, gekke panorama’s en nog veel meer. Daarnaast leer je hoe je je foto’s snel kunt na bewerken in Snapseed, een gratis app die gemaakt is door serieuze fotografen. Aan het eind van de workshop bekijken we elkaar creaties op een groot scherm zodat we ook elkaar inspireren.
www.elsekramer.com

Food Fotografie - Aico Lind
Aico herken je aan zijn kleurrijke en stoutmoedige opnamestijl. Als jongetje van 4 stond Aico in de keuken van zijn moeder in de roux te roeren. Boter, bloem, melk. Het moment dat de losse ingrediënten een heerlijke saus vormden is hem altijd bijgebleven. In de fotografie is het eigenlijk niet anders, gooi ’n lamp, eten, en wat props bij elkaar, en dan ineens het moment dat de losse onderdelen een fantastische beeld vormen, dat is de magie waar we naar kunnen blijven kijken. Aico neemt je mee in de wereld van de food fotografie en er is voldoende tijd om in groepjes van vier zelf aan de slag te gaan.
studioaico.nl