Fotovakschool

Workshop Creatieve Meervoudige Belichting

door Loulou Beavers

Wanneer?         Vrijdag 18 mei 2018, van 11.00 - 16.00 uur 

                          (bij extreem slecht weer wordt het verzet, bij een beetje regen gaat het gewoon door)

Waar?               Theorie ochtend: Studio Mich Buschman, Oud Milligenseweg 17, Garderen

                          Praktijk middag: In de bossen in de buurt.

Voor wie?         Maximaal 12 leden van Fotolumni

Catering?         Koffie en thee inbegrepen, lunch zelf meenemen.

Kosten?           Geen, behalve voor niet tijdig afzeggen en niet komen. 

Aanmelden?    Uitsluitend via de link, waarmee je je later evntueel ook kunt afmelden: AAN/AFMELDLINK

 

creatievemeerv belichting1creatieve meerv belichting2meervoudige creatieve belichting3 

 

 

 

 

 

 

 

Meer  informatie:

Een softe focus, een uitstralende gloed of andere effecten zijn o.a. de effecten die ontstaan bij creatieve meervoudige belichting, een toepassing in fotografie die steeds populairder wordt. Er zijn vele creatieve mogelijkheden, de enige technische voorwaardes zijn een goed statief, camera en een objectief. Een aansprekend beeld waar niks echt scherp is vergt oefening en inzicht, juist daar gaat de workshop over. Je zal uitgedaagd worden om fotografisch/technisch andere invalshoeken te kiezen en je zal op verrassende manieren materiaal en techniek gebruiken.

Meervoudige belichting is een toepassing die verschillende camera's als mogelijkheid in het menu hebben, het samenvoegen van beelden kan ook vrij eenvoudig gedaan worden op de PC met programma;s als bijvoorbeeld photoshop. In de workshop wordt aandacht besteed aan zowel de mogelijkheid om dit in de camera gelijk te doen, als ook achteraf beelden samenvoegen in photoshop ( CS4 en hoger). Als je camera de menu-optie niet heeft is het handig een laptop mee te nemen met kaartlezer. Je kunt dan 's middags al wat resultaten maken en bekijken.

De manier van kijken en denken, het creatief combineren van verschillende soorten belichtingen / instellingen / in focus en uit focus zijn met name de doorslaggevende factoren. Deze vorm van fotografie vraagt een specifieke benadering, tijdens het theoretische ochtendprogramma worden aan de hand van voorbeelden op een heldere manier de verschillende creatieve mogelijkheden toegelicht.

Aan het einde van de dag is er nieuwe kennis en inspiratie opgedaan!
De workshop wordt gegeven in Garderen ( Veluwe). In deze natuurrijke en inspirerende omgeving zal ook het praktijk gedeelte 's middags aan bod komen.