Fotovakschool

 

Wanneer? Vrijdag 23 juni 2017 - 10:00 – 16:00 uur.

Waar? Ochtend Kootwijkerzand en in de middag bij een boer in Putten.

Voor wie? Leden Fotolumni

Aanmelden? Gebruik deze link: Highkey fotografie in de natuur Vrijdag 23 juni 2017.

 

Informatie:

Een dag vol inspiratie over de kunst van het kijken en over kunstzinnige natuurfotografie onder begeleiding van Loulou Beavers.

De afgelopen jaren heeft natuurfotografie een enorme ontwikkeling door gemaakt. Naast het vastleggen van de objectieve werkelijk en documentaire fotografie wordt natuurfotografie ook steeds kunstzinniger.

 

Deze dag staat in het teken van "de kunst van het kijken" en kunstzinnige natuurfotografie.

Highkey fotografie wordt binnen natuurfotografie, net als andere creatieve technieken, steeds populairder. Foto's maken die als een pentekening of aquarel zijn, zijn het resultaat van bewust overbelichten. Hoe deze techniek te gebruiken en welke onderwerpen zich daarvoor lenen is waar de workshop over gaat.

Deze praktijkdag vindt op twee locaties plaats. "s Ochtends zijn we op het Kootwijkerzand. De zandverstuiving met de vliegdennen en vele details zijn prima geschikt voor deze techniek. "s Middags gaan we naar een boer in Putten. Daar staan een aantal IJslandse paarden die ook qua tint en gedrag geweldig zijn om mee te werken.

 

Locaties:

We verzamelen om 10:00 uur op de parkeerplaats Kootwijkerzand: Houtvester van ’t Hoffweg, Kootwijk.

In de ochtend uren gaan we het Kootwijkerzand op.
Na de lunch  vertrekken we naar de volgende locatie in Putten. 

Daar treffen we dan o.a. IJslandse paarden aan. Omdat we niet alle auto’s op het erf bij de boer kwijt kunnen, gaan we carpoolen.
Het adres hiervoor is: Carpool Voorthuizen A28, Zeumerseweg, 3781 Voorthuizen. Vanaf daar is het ongeveer 5 minuten rijden naar de boer in putten.

 

Benodigdheden:

  • Spiegelreflex of systeem camera
  • Groothoek en/of telelens ( 200 mm)

 

Bijzonderheden:

  • Zelf koffie / thee zelf meenemen en drinken voor de middag.
  • Lunch zelf meenemen.