Fotovakschool

Workshop Stockfotografie door Roos Koole

 

Wanneer? Zaterdag 16 september 2017 van 10:00 - 16:00 uur.

Waar? Studio Roos Koole, Paviljoensgracht 20, 2512 BP Den Haag.

Voor wie? Leden Fotolumni

Aanmelden? Via deze aanmeldlink.

 

Over de workshop

Dagelijks worden miljoenen stockfoto’s gepubliceerd in verschillende media zoals magazines, sites, apps, kranten, commercials, nieuwsbrieven en blogs. Deze workshop is gericht op fotografen die graag beeld willen aanleveren bij stockbureau’s, of meer geld willen verdienen aan hun beeldbankfotografie.

Tijdens deze dag leer je het onderscheid tussen verschillende beeldbanken en hun afzetmarkten, het belang van trefwoorden e´n wat bruikbare, hedendaagse en originele content is.
Hoe zorg je ervoor dat jouw beelden eruit springen en goed verkocht worden? Waar en in welke context worden jouw foto’s gebruikt? Deze onderwerpen en meer komen aan bod tijdens de workshop.

 

Het verloop van de workshop
In de ochtend bespreken we met behulp van voorbeelden alle ins & outs over stockfotografie zoals het onderscheid tussen verschillende beeldbanken, trends, content cree¨ren, beeldvorming en quitclaims. In de middag gaan we aan de slag met onze eigen fotografie, we bekijken welke beelden geschikt zijn als stockfoto en hoe we deze beelden aan kunnen leveren bij een beeldbank. Neem 5 verschillende foto’s uit je portfolio mee die je als stockmateriaal zou willen indienen, hier gaan we mee aan het werk.
Er is gedurende de hele workshop ruimte voor vragen en discussie.

 

Wat komt aan bod?

  • Uitleg over verschillende beeldbanken
  • Geschikte content cree¨ren: thema’s & trends
  • Workflow
  • Metadata: caption & trefwoorden
  • Model releases & property releases
  • Beeldvorming & context

 

Voor wie is deze workshop interessant?
Fotografen die zich willen richten op stockfotografie en fotografen die meer willen verdienen aan hun beeldbankfotografie.

 

Nuttige informatie
Voor de kunch, koffie etc. wordt gezorgd.
Het is aan te raden om een laptop mee te nemen.

 

Over Roos Koole
Roos Koole is zelfstandig fotografe, gespecialiseerd in illustratieve fotografie en portretten. Zij fotografeert vaak maatschappelijke onderwerpen, en haar beelden kenmerken zich door een frisse en menselijke uitstraling. Daarnaast reist Roos het land door om portretten op locatie te maken in opdracht van verschillende bedrijven en organisaties.
Roos werkte jarenlang als fotoredacteur voor het ANP en studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Ze levert beeld aan Hollandse Hoogte en Getty Images.

 

Voor meer informatie: www.rooskoole.nl.