Fotovakschool

Workshop visagie en portret door Anne Loos en Arend Spaans 

 

Wanneer? twee mogelijke data
zaterdag 8 april 2017 van 10:00 - 17:00 uur en
zaterdag 6 mei 2017 van 10:00 - 17:00 uur

 

Waar?
Op 8 april in Fotostudio Arend Spaans, De Schrepel 5, 1648 GC De Goorn.
Op 6 mei in de Fotovakschool Apeldoorn, Spoorstraat 27, 7311 PE Apeldoorn.

 

Voor wie? Leden Fotolumni

 

Aanmelden?
Meld je aan voor de workshop op 8 april.
of
Meld je aan voor de workshop op 6 mei.

 

Informatie:

Anne Loos
Anne Loos is een allround Make-up Artist, zij heeft aan enorm veel opdrachten meegewerkt. Nog steeds is zij in volle ontwikkeling en volgt zij de trends in haar vakgebied. Sinds 2011 draagt ze haar kennis met veel enthousiasme over op haar leerlingen. Op deze dag geeft zij uitleg over de meerwaarde van deskundig visagie bij fotoshoots en beantwoordt zij vragen als: Wat kan een visagist voor je betekenen?, Hoe herken je goed werk van een visagist en wat zijn realistische verwachtingen? Anne vertelt hierover uit eigen ervaring ondersteund met beelden die speciaal voor dit doel gemaakt zijn.

Voor meer informatie: bekijk de website van Anne

 

Arend Spaans
Op deze dag licht Arend een tipje van de sluier op en leert u o.a. hoe licht zicht gedraagt en hoe dit te beïnvloeden is. U leert schaduwen creëren waardoor diepte in uw foto's ontstaat, en dat 1 of 2 flitsers i.c.m. een paar hulpmiddelen genoeg zijn om een professioneel portret te maken. Verder leert u een deel van de technische kant begrijpen waardoor u zich beter kan concentreren op het fotograferen i.p.v. continu te schuiven met licht. Breek het licht niet uw brein.

Voor meer informatie: bekijk de website van Arend

 

Programma

  • Vanaf 10:00 uur ontvangst deelnemers.
  • 10:30 uur start workshop. Anne Loos geeft een introductie/uitleg ondersteund met beelden over de meerwaarde van visagie, het herkennen van goede en minder goede visagie en het belang van conceptueel denken.
  • 12:00 - 12:15 uur: Arend Spaans geeft een theoretische uitleg. Aansluitend kan er door de deelnemers geluncht worden (zelf mee te brengen). Ondertussen voorziet Anne het model van professionele visagie en styling.
  • Na de lunchpauze legt Arend nog wat theorie uit en vertelt Anne wat ze heeft gedaan m.b.t. visagie van het model. Daarna kan er geshoot worden onder begeleiding van Arend en kunnen we om 16.00 uur afsluiten.