Fotovakschool

Beste Fotolumni leden,

 

zoals reeds aangekondigd in onze mailing van 19 maart, wordt op woensdag 18 april om 19:00 uur de Fotolumni jaarvergadering gehouden op de vestiging van de Fotovakschool in Apeldoorn.

Direct aansluitend aan de vergadering die maximaal een uur zal duren geeft Mich Buschman een presentatie van ongeveer een uur over de wijze waarop hij al vele jaren camera objectieven test voor Focus Magazine.

 

Mich behoeft voor de meesten van ons geen introductie, maar voor wie hem misschien nog niet kent: Hij is Professioneel Fotograaf in Garderen, schrijver van diverse boeken over fotografie, oud docent van de Fotovakschool en al vele jaren lang redactioneel medewerker van Focus Magazine waar hij verantwoordelijk is voor de meeste tests van camera objectieven, maar ook voor tests van andere foto-apparatuur en accessoires.

 

In de lezing van Mich komt onder meer aan de orde:

  • Waarop moet je letten bij de aanschaf van een nieuw of gebruikt objectief
  • Hoe worden camera objectieven getest
  • Hoe interpreteer je de testresultaten die je online en in vakbladen kunt vinden
  • Wat zijn de meest voorkomende tekortkomingen van objectieven, waardoor ontstaan die, hoe ernstig zijn ze en hoe kan het effect ervan zoveel mogelijk worden beperkt? - denk aan beeldvervorming, vignettering, chromatische aberratie, diffractie, lensflare en coma. Dat klinkt allemaal heel technisch, maar je kunt erop rekenen dat Mich Buschman dat ook voor de niet-technische leden op een begrijpelijke manier kan uitleggen.
  • Uiteraard kunnen er vragen worden gesteld.


We nodigen jullie graag nogmaals van harte uit om deel te nemen aan de jaarvergadering en om de lezing van Mich bij te wonen.

De agenda en andere stukken voor de jaarvergadering zijn hierbij gevoegd. Met vriendelijke groeten en hopelijk tot ziens op woensdag 18 april in Apeldoorn.

 

Jelle Zijlstra

Voorzitter Fotolumni

 

Agenda-ALV-2018.doc

Begroting-2017_2018.pdf

Beknopt-Financieel-Jaaroverzicht-2017.pdf

Bestuursvoordracht-secretaris.pdf

Jaarverslag--Fotolumni-2017.doc

Kascontrole-verslag-2017.pdf

Workshops-2017.xls